Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Pregnatol activ folat +b12 a30

13,85 KM

Pregnatol Active Folate + Vit B12 sadrži folat i vitamin B12 u prirodnim oblicima, koji su aktivni i sigurno se u potpunosti iskorišćavaju u organizmu.

Namenjen je ženama koje se pripremaju i žele da ostanu u drugom stanju, kao i trudnicama tokom trudnoće. Primena se preporučuje 12 nedelja pre planirane trudnoće i tokom cele trudnoće.

FOLAT U AKTIVNOM OBLIKU

FOLAT I FOLNA KISELINA – OBLIK JE VAŽAN!

Pregnatol Active Folate + Vit B12 sadrži folat u aktivnom obliku pod zaštićenim nazivom QUATREFOLIC®

Quatrefolic® je folat – glukozaminska so folne kiseline, u prirodnom obliku.

Po strukturi predstavlja aktivni oblik folne kiseline – nisu neophodni enzimi u organizmu za njegovu aktivaciju i iskorišćavanje.

Upravo u obliku soli folati se prirodno nalaze u namirnicama (zelenom povrću). Dodatno, glukozaminske soli se prirodno nalaze i u našem organizmu.

Izrazi folna kiselina i folati često se koriste naizmenično za vitamin B kompleksa rastvorljiv u vodi, neophodan za održavanje ćelijskih funkcija i zdravlja, a posebno je važan u pripremi za trudnoću i tokom trudnoće.

Suštinska razlika između folata i folne kiseline je što je folat u prirodnom obliku, a folna kiselina je hemijski sintetisana.

PREPORUČENI DNEVNI UNOS FOLATA U TOKU TRUDNOĆE

Pregnatol Active folate sa vitaminom B12 sadrži prirodne oblike – aktivni folat i aktivni vitamin B12 u preporučenom dnevnom unosu u toku trudnoće, koji propisuje Evropska agencija.

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) preporučuje unos 600 µg folne kiseline dnevno.

Preporučuje se primena 600 µg dnevno 12 nedelja pre planirane trudnoće, tokom cele trudnoće i tokom dojenja.

#4upharma

4 na zalihi

Share:
SKU: 38195 Kategorije: ,