Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Advancis extra cough relief sirup 100ml

17,00 KM

ADVANCIS® EKTRA COUGH RELIEF (za odrasle) je PRIRODNI sirup bez šećera, koji ima simbiotsko dejstvo više moćnih biljaka tradicionalne upotrebe. Ova jedinstvena formula doprinosi umirujućem dejstvu na disajne puteve, pomažući u ublažavanju kašlja i osećaja bolnog grla. U svom bogatom sastavu nabraja najefikasnije biljke sa dokazanim djelovanjem: timjan, islandski lišaj, zovu, lavandu, origano, karanfilić i bijeli bor.

List TIMJANA sadrži 3% etarskog ulja čiji su glavni sastojci monoterpenski fenoli timol i karvakrol. Aktivni sastojci timijana olakšavaju iskašljavanje i smiruju grčeve glatke muskulature bronhija, a etarsko ulje pokazuje i antimikrobno dejstvo.

Cvjet ZOVE sadrži 1-3% flavonoida, glikozid sambunigrin, etarsko ulje, hlorogensku kiselinu, triterpene i tanine. Plod zove sadrži antocijan glikozide, šećere, vitamine C, A i B. Efikasan je kod gripa i nazeba i kod hronične upale nosne sluzokože ili sinusa.

ISLANDSKI LIŠAJ jedan je od najpoznatijih prirodnih saveznika za lječenje kašlja i upalnih stanja gornjeg djela disajnih puteva. Glavni sastojci lišaja su gorke materije i sluzi (polisaharidi) koji djeluju tako da oblažu zaštitnim slojem nadraženu i oštećenu sluznicu. Visok sadržaj polisaharida lihenina koji se nalazi u ovoj ljekovitoj biljci odgovoran je za zaštitu upaljene sluznice. Osim što oblažu upaljenu sluznicu, djeluju protiv upalno i smanjuju nadražaj na kašalj.

Cvjet LAVANDE sadrži 1-3% etarskog ulja, tanine, kumarine, flavonoide, fitosterole. Njegov efekat kao blagi sedativ utiče na ublažavanje kašlja.

ORIGANO sadrži etarsko ulje (u kome dominiraju timol i karvakrol), flavonoide, rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku kiselinu, tanine. Aktivni sastojci pokazuju antimikrobno dejstvo pa se ova biljka koristi kod kašlja, bronhitisa, kod urinarnih infekcija, kod bolesti organa za varenje.

KARANFILIĆ sadrži i tanine, smolu, sluz i veliki procenat flavonoida koji imaju snažno antioksidativno, protivupalno i antikoagulantno dejstvo. Zahvaljujući ovim ljekovitim sastojcima karanfilć se kao lijek koristi u kineskoj i ajurvedskoj medicini preko 2.000 godina.

Mladi izdanci bijelog bora koriste se u lječenju dugotrajnih katara disajnih puteva, promuklosti, kašlja, lakšeg bronhitisa.

Idealna kombinacija 7 vrste biljaka pomoćiće kod svih vrsta kašlja a posebno kod onih povezanih za problemima disajnih puteva i za jačanje imuniteta kod osoba koje su sklone prehladama.

Preporučena dnevna doza:

Djeca od 6 godina: 1 kašičica (5 ml) 3 puta dnevno.

Odrasli: 1 desertna kašika (10 ml) 3 puta dnevno. U slučaju potrebe, može se povećati učestalost unosa.

Preporučuje se u sljedećim situacijama:

– Iritacija disajnih puteva

– Simptomatsko ublažavanje kašlja

– Kašalj povezan sa prehladom ili gripom

– Prvi simptomi kašlja

10 na zalihi

Share:

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Advancis extra cough relief sirup 100ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *