Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Doppelherz AKTIV C+Zn+E

18,30 KM

DOPPELHERZ AKTIV C+Zn+E tablete su idealna podrška normalnom funkcionisanju imunog sistema i zaštiti ćelije od oksidativnog stresa. Idealna preporuka u slučajevima nezdravog načina života ili ozbiljnih fizičkih naprezanja i vježbi.

Vitamin C snažan je antioksidans i sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala. Vitamin C potiče produkciju interferona i specifičnih protutijela te potiče aktivnost leukocita čime povećava otpornost organizma na infekcije. Supresijom histamina vitamin C smanjuje intenzitet alergijske reakcije, pa je pogodan kod simptoma preosjetljivosti.

Cink u organizmu sudjeluje u nizu važnih metaboličkih procesa. Esencijalni je koenzim u više od 200 enzima neophodnih za metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata, pomaže u sintezi aminokiselina, detoksifikacijskim procesima i izgradnji kostiju. Sudjeluje u izgradnji jednog od najsnažnijih antioksidansa, enzima superoksid-dismutaze (SOD) čime štiti tjelesne stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Također, cink se smatra glavnim nutrijentom za pravilnu funkciju imunološkog sustava i uključen je u stvaranje hormona timusa, te produkciju i aktivaciju leukocita.

Vitamin E kao snažan antioksidans sprječava oksidaciju polinezasićenih masnih kiselina čime štiti stanične membrane od štetnog djelovanja slobodnih radikala, čimbenika preranog starenja i propadanja stanica. Osim toga ima dobre učinke na kožu, smanjuje simptome upalnih reakcija, potiče imunološki sustav te ublažava predmenstrualni sindrom. Preporuča se i kod alergija.

Folna kiselina je vitamin topljiv u vodi. Ljudski organizam ne može sam sintetizirati folnu kiselinu pa ju je neophodno dodatno uzimati u vidu suplemenata. Folna kiselina ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja srca; neophodna je za brojne metaboličke procese, za obnovu i stvaranje eritrocita i imunoloških stanica, sintezu i diobu DNA.

Selen je esencijalni sastojak enzima glutation peroksidaze, snažnog antioksidansa čija je glavna funkcija zaštita stanica od štetnog djelovanja slobodnih radikala.  Pospješuje učinkovitost T i B limfocita, nespecifične i specifične imunosti i time pomaže u obrani od raznih infekcija.

2 na zalihi

Share:
SKU: 6581 Kategorije: ,

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Doppelherz AKTIV C+Zn+E”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *