Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Doppel herz eye vital a 30

14,70 KM

Kapsule Doppelherz Augen Vital Sehkraft sadrže vitamine A, C i E kao i element u tragovima cink. Osim toga, uključeno je 20 mg luteina i 1000 μg zeaksantina.

Poznato je da je šargarepa hrana za zdrave oči, a njena prelepa boja inspiracija je za pojam “karoten”. Međutim, ne sadrže prethodno formirani vitamin A. Međutim, neki karotenoidi su prekursori vitamina A, pri čemu je beta-karoten najpoznatiji i može se pretvoriti u čisti vitamin A u tijelu.

Vitamin C, E i cink
Zbog vizualnog procesa i stalne izloženosti svjetlu, oko je izloženo oksidativnom stresu i slobodnim radikalima. Da bi moglo da razgradi ove slobodne radikale, telo ima svoj „sistem zaštite“. Vitamini C i E kao i cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Vitamin C , poznat i kao askorbinska kiselina, nalazi se na primjer u agrumima, paprici i kupusu. Međutim, vitamin se može brzo izgubiti tokom pripreme i dugog skladištenja. Ako želite da uzimate vitamin C iz voća, najbolje ga je jesti neoljuštenog, jer se dosta askorbinske kiseline pohranjuje direktno ispod kore.

Biljna hrana sadrži posebno veliku količinu vitamina E. Jestiva ulja kao što su suncokretovo ulje i ulje pšeničnih klica, ali i klice žitarica i orašasti plodovi smatraju se dobrim izvorima vitamina E.

Element u tragovima cink ne samo da igra važnu ulogu u našem imunološkom sistemu, on takođe pomaže u održavanju normalnog vida i podržava normalan metabolizam vitamina A.

Cink se nalazi u školjkama kao što su kamenice ili škampi, u iznutricama, ali i u biljnoj hrani kao što su pšenične mekinje ili sjemenke bundeve. Međutim, cink koji se apsorbira iz biljaka ne može se iskoristiti u ljudskom tijelu kao ni iz životinjske hrane.

Lutein i zeaksantin
Lutein i zeaksantin se nalaze u biljnoj hrani (npr. zelenom povrću). To su biljni karotenoidi koji pripadaju grupi sekundarnih biljnih supstanci.
Posebno velika količina luteina i zeaksantina nalazi se u dijelu oka koji se naziva “žuta mrlja”. Nalazi se na sredini stražnjeg dijela oka.

5 na zalihi

Share:
SKU: 5025 Kategorija: