Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

easycol baby kapi

36,55 KM

Easycol BABY+® je enzim laktaze kao dodatak prehrani s djelovanjem samo na mlijeko. Easycol BABY+® može se koristiti s majčinim mlijekom i formulom za novorođenčad za poboljašnje procesa probave laktaze kao kompenzacija za prolazni nedostatak enzima laktaze tokom prvih mjeseci života. Easycol BABY+® je prirodno i neškodljivo rješenje koje ublažava osjećaj nelagode i posljedične epizode neutješnog plača.

KAKO DJELUJE EASYCOL BABY+®?

Easycol BABY+® je proizvod koji djeluje samo na laktozu majčinog mlijeka ili formulu za novorođenčad koje organizam ne apsorbira. Easycol BABY+® (enzim laktaze) razlaže laktozu na dva prosta šećera, galaktozu i glukozu, i na taj način doprinosi boljoj probavi mlijeka.
*Naučne studije su pokazale da bebe hranjene mlijekom obrađenim enzimom laktaze pokazuju značajno smanjenje trajanja plača, kao rezultat poboljšanja procesa probave mlijeka.

 

KADA TREBA KORISTITI EASYCOL BABY+®?

Easycol BABY+® je neškodljiv proizvod i može se koristiti od prvog dana života. Nelagoda zbog loše probave laktoze obično nestaje prirodnim putem nakon 4
mjeseca života, jer tijelo razvije bolji kapacitet za proizvodnju endogene laktaze.U tom periodu počinje prvo uvođenje polu-čvrste hrane u bebinu ishranu (kaše i
supe). Od tog trenutka moguće je postepeno smanjivati upotrebu Easycol BABY+®. Međutim, ukoliko se nakon smanjenja upotrebe Easycol BABY+® ponovo pojavi nelagoda, preporučuje se davati istu dozu kao i prije početka postepenog smanjivanja

KAKO KORISTITI EASYCOL BABY+®:

Easycol BABY+® se može koristiti s majčinim mlijekom ili formulom za novorođenčad.

  • S majčinim mlijekom:
    • Ekstrahirano mlijeko: Dodati broj kapi kako je prikazano u tabeli direktno u mlijeko i dobro promiješati.
    • Laktacija: Dodati broj kapi kako je prikazano u tabeli u kašičicu za kafu i unijeti direktno u usta bebi prije dojenja.
  • Sa formulom: Dodati broj kapi kako je prikazano u tabeli direktno u mlijeko i dobro promiješati. Easycol BABY+® ne mijenja ukus mlijeka i može se dodavati u vruće ili hladno mlijeko. U slučaju unaprijed pripreme flašice za hranjenje, samo dodati 4 kapi Easycol BABY+® i čuvati u frižideru ne duže od 4 sata.

U ovoj tabeli navedena je doza Easycol BABY+® po obroku. U izuzetnim slučajevima, ukoliko vaša beba doživljava veću nelagodu, možete povećati dozu Easycol BABY+® postepenim dodavanjem 1 po 1 kapi u maksimalno 12 za svaki obrok.

Dob Količina mlijeka po
hranjenju
Broj kapi po obroku Količina laktaze
po obroku
Broj obroka Dnevni
unos
0-2 sedmice 60 to 90 mL 5 kapi 750 ALU 6 4500 ALU
3-4 sedmice 120 mL 6 kapi 900 ALU 6 5400 ALU
1-2 mjeseca 150 mL 8 kapi 1200 ALU 5 6000 ALU
3-4 mjeseca 180 mL 9 kapi 1350 ALU 5 6750 ALU
> 4 mjeseca 210 mL 12 kapi 1800 ALU 4 7200 ALU

Sastojci: Nosači: glicerin, voda; Laktaza (45000 ALU); Stabilizator: kalij hlorid;

5 na zalihi

Share:
SKU: 36789 Kategorija: