Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Evalar sirup za imunitet 100ml (BTS)

25,55 KM

Sirup sa sokom i ekstraktom ploda crne bazge za jačanje odbrane organizma i održavanje aktivnosti imunog sistema.

Evalar sirup od bazge se pravi od bobica crne bazge, čija je antioksidativna aktivnost 2 puta veća od borovnice i brusnice. No, brusnice i borovnice dugo se smatraju liderima u sadržaju antioksidansa.

Sastav je pojačan vitaminima C, D, B6 , folnom kiselinom i cinkom. Ovi elementi u tragovima također imaju pozitivan učinak na ljudski imunitet.

naime:

Vitamin C (askorbinska kiselina) je priznati imunostimulans. Pospešuje proizvodnju proteina interferona. Ima protuupalna svojstva, pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala i zaštiti ćelija pluća od njihovog agresivnog djelovanja 3,4 .

vitamin Dje vrlo važan za zdravlje, jer poboljšava imunitet, smanjuje upale i virusnu aktivnost, a također učestvuje u još dvjestotinjak funkcija organizma. Uzimanje vitamina D pomaže u smanjenju incidencije akutnih respiratornih virusnih infekcija, uključujući novu koronavirusnu infekciju COVID-19  .

Vitamin B 6 je neophodan za normalnu sintezu nukleinskih kiselina koje sprečavaju starenje organizma, kao i za održavanje imuniteta.

Folna kiselina (folat) učestvuje u sintezi imunoloških krvnih stanica, aktivira metabolizam i doprinosi normalizaciji funkcije probavnog trakta.

Cink, prema najnovijim podacima, sprečava reprodukciju koronavirusa zbog sposobnosti da blokira aktivnost enzima RNA polimeraze i enzima ACE2, koji pomažu virusu da uđe u ćeliju

#evalar

5 na zalihi

Share:

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Evalar sirup za imunitet 100ml (BTS)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *