Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

SOLGAR VITAMIN K

24,60 KM

Manje poznat nego ostali vitamini topivi u mastima, vitamin K ima najvažniju ulogu u cirkulaciji i procesu koagulacijske kaskade, ponajprije zato što gotovo polovina od 16 proteina uključenih u zgrušnjavanje krvi ovisi upravo o tom vitaminu. Koagulacijska kaskada je složen mehanizam međusobnih interakcija faktora zgrušavanja koji su neophodni za hemostazu. Zbog toga je vitamin K opravdano davati i kod obilnih menstrualnih krvarenja, ali i netom prije poroda kako bi se spriječilo prekomjerno krvarenje majke i novorođenčeta poslije porođaja.
Također, važnost vitamina K povezuje se s djelovanjem na koštani sustav jer on aktivira protein osteokalcin važan za ugradnju kalcija u koštane strukture, dok njegov nedostatak povećava rizik za nastanak osteoporoze. Studije su pokazale da vitamin K smanjuje izlučivanje kalcija mokraćom kod žena u postmenopauzi čime stvara preduvjete za njegovu ponovnu ugradnju u kosti.
Suplementaciju vitaminom K1 treba provoditi uz nadzor liječnika, posebno kod novorođenčadi, te kod osoba koje uzimaju antikoagulantnu terapiju ili dodatke prehrani koji imaju antikoagulantni učinak.

2 na zalihi

Share:
SKU: 29915 Kategorije: ,
Brand

Solgar

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SOLGAR VITAMIN K”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *