Zaprati Al Hana profile na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u
  • Nema proizvoda u košarici.

Waya D3 kapi

19,95 KM

WAYA® D3 kapi za novorođenčad, dojenčad i djecu su dijetalna hrana – hrana za posebne medicinske potrebe koja se brine za odgovarajući unos vitamina D3 i uravnoteženu crijevnu mikrofloru.

Sadrže vitamin D3 biljnog porijekla i pažljivo odabranu, najistraženiju korisnu probiotičku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG koja je prirodno prisutna u našem probavnom sistemu. Sedam kapi sadrži 400 IJ (10 μg) vitamina D3 i barem 1,4 x 109 ćelija mikroinkapsulirane korisne probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus GG.

Vitamin D3 je potreban za normalan rast i razvoj kostiju djece te ima ulogu u normalnom funkcionisanju imunološkog sistema. Vitaminu D3 u uljnoj suspenziji nisu potrebi dodaci (antioksidansi, stabilizatori, konzervansi) koji mogu da izazovu nadimanje i grčeve.

Inovativan postupak mikroinkapsulacije pruža zaštitu i 5 puta veće preživljavanje korisne bakterije u probavnom sistemu (u poređenju s oblikom koji nije mikroinkapsuliran) te obezbjeđuje stabilnost proizvoda tokom čitavog perioda čuvanja.

WAYA® D3 kapi imaju provjeren kvalitet koji se kontroliše i prati redovnim analizama.

Kapi su neutralnog mirisa i okusa. Nakon prvog otvaranja bočice mogu se koristiti još najmanje mjesec dana.

Kapi su primjerene za alergičare jer ne sadrže alergene (mliječne bjelančevine, laktozu, gluten, jaja, ribe, kikiriki, susam, soju, orašaste plodove, celer, gorušicu, rakove).Kapi su primjerene i za vegetarijance.

Doziranje:

Dojenčad i djeca do 2. godine: 7 kapi jedanput na dan

Djeca od 2. godine: 10 kapi jedanput na dan

 

WAYA® D3 kapi upotrebljavajte najmanje dvije sedmice. Primjerene su i za dugotrajnu primjenu.

Kapi je najbolje uzeti same, pomoću kašičice.

Ako uzimate antibiotike, kapi uzmite barem 2 sata prije ili 2 sata poslije primjene antibiotika.

Proizvod ima prirodno prisutan talog, zato prije svake upotrebe dobro promućkajte bočicu. Nakon mućkanja proizvod postaje prirodno mutan. Proizvod je neutralnog mirisa i okusa.

Vitamin D3 je u uljnoj suspenziji, zato nisu potrebni dodaci (antioksidansi, stabilizatori, konzervansi) koji mogu da izazovu nadimanje i grčeve.

2 na zalihi

Share:
SKU: 34440 Kategorija:

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Waya D3 kapi”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *